Du er her: Albinisme» Nyheter og artikler» Sminkekurs (2005)

Sminkekurs (2005)

Sminkekurs - årsmøtet 2005

Noen hovedregler angående makeup og sminke:
Les her: Noen hovedregler angående makeup og sminke

Noen råd om farging av lyst hår:
Les her: Noen råd om farging av lyst hår

SMINKE – punkt for punkt.
(Følg alltid denne rekkefølgen!)

Å sminke seg pent er noe som må læres. Gjør det samme hver gang, i samme rekkefølge! Etter hvert lærer man seg å sminke seg fort og greit, og slik at det blir pent hver gang. Man kan lære å sminke seg i blinde.




Maskør holdt Sminkekurs for NFFA
T001-013.jpgÅ gjøre det beste ut av utseendet sitt er vel noe de fleste ønsker, om ikke annet så til spesielle anledninger. Maja Gulbrandsen som er maskør av yrke, ble invitert til å demonstrere prinsipper innen sminke og fargevalg for deltagerne på årsmøtehelga for Norsk forening for Albinisme. Etter en fireårig utdannelse fra Tyskland og England, og ikke minst mange års erfaring bl.a for TV2, vet Maja det meste som er verd å vite om sminke. Jobben som maskør innebærer at hun kan sminke skuespillere til å se ut som sine rollefigurer ved hjelp av skyggelegging og optisk bedrag… Hennes kunnskaper kan selvfølgelig også brukes til å sminke et naturlig ansikt, å til å la folk se ut som en penere versjon av seg selv. Prinsippet er ”Ekstrem forbedring”, ikke ”Ekstrem forvandling”.
Maja har blant annet hatt kurs for kreftsyke ved Radiumhospitalet, slik at de lærer å sminke seg til et friskere utseende. Utseendet vårt påvirker hvordan vi har det med oss selv, ser man friskere ut, føler man seg kanskje også friskere!

For personer med lys hud og lyst hår, er det selvfølgelig også mulig å sminke seg hvis man har lyst, men man bør være ekstra forsiktig med fargevalg, siden det er ekstra tydelig hvis man gjør feil. Man kan kanskje tro at – bare jeg får på litt farge, ser det vel bra ut? Det er ikke nødvendigvis sikkert at det er mest mulig farger som skal til for å gjøre susen – det viktigste er hva som ser bra ut. Målet i følge Maja Gulbrandsen er å få frem et naturlig utseende. Man skal se personen, og ikke ”møte rougen i døra”.


Eksempler på fargevalg
s1.bmpPå sminkekurset var det tre personer med albinisme som ble sminket, i meget naturlige og smakfulle farger. Produktserien som ble valgt heter Shiseido. Denne er mild og bra for ømfintlig hud og kan dessuten kjøpes i hele landet.

Oversikt over fargene som ble brukt:
Les her: Eksempler på fargevalg