Du er her: Albinisme» NFFA» Referater og årsmeldinger» På besøk hos DFFA (2006)

NFFA var til stede på DFFAs 10 års jubileum

Se bilde i orginal størrelse!
Hotell Svendborg. Danmark
Se bilde i orginal størrelse!
Barna var også med.
Dansk forening for albinisme (DFFA) ble startet i 1996 av foreldre til barn med albinisme, den gangen etter modell fra NFFA sies det. Det var derfor en stor glede og få være til stede på DFFAs 10 års jubileumsfest og årsmøte. Dette arrangementet ble avholdet på hotell Svendborg,helt syd på Fyn.

Jeg ankom hotellet ved 16 tiden på fredagen. I foajeen ble jeg møtt av Anders Ægidiusen, som sitter i styret og var en av hovedkoordinatorene for dette store arrangementet. Når jeg booket inn på hotellet fikk jeg liste over deltagerne. Ut fra deltagerlisten kunne jeg se at det var 73 voksne, 12 barn i alderen 0-3 år, 23 i 4-12 år og 4 i 15-18 år Av den totale masen var det 29 med albinisme.

Velkomst og presentasjon
DFFA hadde satt opp et tett program, så noe dødtid var det ikke snakk om. Fredagens program startet kl17.30 med velkomst, presentasjon av nye medlemmer og praktisk informasjon. Anders kunne fortelle at det var første gang det hadde vært så mange deltagere, og at de hadde fått ca 30 nye medlemmer i løpet av de siste månedene.

Også DFFA arrangerer årsmøtene
rundt omkring i landet, og til neste år ville stedet bli Legoland (skulle vel være kjent for de fleste). DFFA har i dag 180 medlemmer, imponerende mange i forhold til NFFA. Men det viste seg at man i teller absolutt alle, slik at det kan bli både 4 og 5 medlemmer ut av en familie. Hos oss har vi jo hovedmedlemskap (teller som en person) og familiemedlemskap (teller som to personer). Kontingenten i DFFA er også kun 100,-Dkr. Som de fleste sikkert har fått med seg til nå, så var andelen av foreldre med barn ganske høy, også antall barn utgjorde 35 stk. Danskene hadde derfor leid inn 3 barnepassere i tillegg til at foreldre og noen besteforeldre hjalp til. Barna fikk også sitt eget rom med både karaoke, tegnefilmer, og diverse leker. Og på programmet var det lagt opp egne aktiviteter både lørdagen og søndagen spesielt for dem, dessuten var det også en overraskelse for barna.