Du er her: Albinisme» Nyheter og artikler

Nyheter og artikler

Kategori: Generelt
lørdag 29. august 2020

Da kommer det en liten oppdatering fra styret om stort og smått. Årsmøte.


Etter at vi måtte avlyse årsmøte med aktivitetshelg i april i år, så har vi jobbet med å få til et nytt arrangement nå i september. Vi har nå vurdert at forholdene er såpass usikre at vi ikke tør å binde oss til en ny avtale med et nytt hotell. Dessuten har flere av oss jobber som vil kreve karantene etter et slikt arrangement, og dermed ekskluderes flere fra å delta.
Dog har vi vurdert digitalt årsmøte, men også kommet frem til at vi utsetter hele arrangementet til neste år.
Årsmøtet i 2021 blir avholdt 19-21. februar i Sarpsborg

Medlemskontingent. Året 2020 har vært et litt annerledes år, og kanskje føler flere at de ikke har fått så mye ut av medlemskapet sitt? Vi har i hvert fall merket dette på antall innbetalte kontingenter i år. Selvfølgelig kan det også være en forglemmelse, det er fort gjort, så derfor kommer det nå en purring til dere dette gjelder. Denne kommer pr e-post til dere vi har adressen til, sjekk gjerne i spamfilteret.
Vi er så totalt avhengig av medlemskontingenten, da vi får offentlig støtte pr betalende medlem - også i et familiemedlemskap.

5th EDA. Også denne europeiske forskerkonferansen som går annethvert år ble avlyst våren 2020. Det ble i utgangspunktet vedtatt å utsette i ett år, men slik situasjonen er nå så blir dette for usikkert. Dermed ble det vedtatt at 5th EDA holdes digitalt.
Dette skjer i november i år, nærmere datoer komner vi tilbake til.
Styret ønsket i denne forbindelse å avholde et streaming-seminar, der de som ønsker det kam samles og se på konferansen i fellesskap. Håpet er også å motivere noen fagfolk til å delta, og kanskje kan vi få til noen Workshops eller diskusjonsgrupper også?
Foreløpig ser det ut til at vi avholder dette på et hotell i Trondheim, og vi kommer fortløpende tilbake til datoer og praktisk informasjon.

World Albinism Alliance er etablert og skyter avgårde med et pilotprosjekt som lanseres 13 juni 2021 (på Albinismedagen)
Alliansen har mange målsettinger, men for oss her i Norge og kanskje Norden, blir det viktigste å få samlet fagfolk, få økt fokus på forskning samt å etablere tilbud om informasjon om Albinisme og levekårsrettigheter (utdanning, arbeid, tilgang til hjelpemidler og oppdatert fagkunnskap og tema innenfor diskriminering)
NFFA har vært veldig involvert i etableringen av WAA og jobber nå med å prøve å få finansiert en stilling (internasjonalt) som kan jobbe med dette på heltid, - det må nok til da dette er alt for mye jobb for oss frivillige ????

Da er dere litt orientert om hva som foregår i foreningen vår.
Har dere spørsmål eller kommentarer, skriv under dette innlegget eller send meg en PM.
Håper alle får til å nyte det som er igjen av sommeren og at vi får en fin og frisk høst.

Beste hilsen fra Eva-Elida og Styret