Du er her: Albinisme» Nyheter og artikler

Nyheter og artikler

Kategori: Generelt
torsdag 13. juni 2019

Veredens Albinismedag 13.06.2019 - Still Standing Strong!


Still Standing Strong! er motto for Verdens Albinismedag 13. juni 2019.

Vi markerer Verdens Albinismedag sammen med mennesker fra hele verden ved å stå sammen i solidaritet mot de grusomhetene som mennesker med Albinisme i deler av Afrika fortsatt opplever.
Foreninger og organisasjoner over hele verden av og for mennesker med Albinisme krever at det må bli slutt på mishandling og tortur av mennesker – kun på grunn av myter om Albinisme!

Vi i foreningene og organisasjonene ser at det nytter med rop om hjelp og med klar tale. Media, talspersoner og ildsjeler for Albinismesaken har i stor grad bidratt til å avlive mange myter om Albinisme, men det hjelper så lite dersom det ikke blir endring i politikken globalt og lokalt. Derfor må FN og Statsmakter som har samhandling med eller yter bistand til områder hvor grusomheter mot mennesker med Albinisme fortsatt skjer, ta et aktivt standpunkt med klar tale om at brudd på menneskerettighetene ikke er akseptabelt!

Det er også i store deler av verden, hvert eneste år, mange mennesker med Albinisme som dør en altfor tidlig død på grunn av hudkreft. Tidlig død på grunn av hudkreft kan forebygges ved informasjon og helsekampanjer samt subsidierte ordninger som gir mennesker med Albinisme tilgang på solkrem og andre solbeskyttende artikler. Det koster så lite å utgjøre en så stor forskjell!

Vi markerer med dette Verdens Albinismedag 13. juni, med temaet «Still Standing Strong» et motto som er ment for å gi styrke og samhold for alle som har Albinisme. Det er fortsatt mennesker med Albinisme som ikke får oppfylt grunnleggende menneskerettigheter, og det er fortsatt en vei å gå før alle får oppleve inkludering og likeverdig deltakelse på alle plan i samfunnet. Det er klar tale fra foreningene og organisasjonene verden over – vi slutter aldri å drømme om like rettigheter og vi slutter aldri å kjempe!
#StillStandingStrong #IAAD #IAAD2019.

 

Resolusjon signert av Albinism Europe:

Denmark - Dansk Forening for Albinisme
France – Genespoir
Germany - NOAH Albinismus Sebsthilfegruppe e.V
Italy > Albinit
the Netherlands - OogverenigingAlbinisme
Norway - Norsk Forening for Albinisme 
Spain – Alba
Turkey - Albinizm Derneği
the UK & Ireland - The Albinism Fellowship

 

IAAD tilleggsarrangement hos FN den 13.06.2019 i FN sitt hovedkvarter i New York

René deltok på Forente Nasjoners arrangement i New York i anledning av IAAD. Det var et fint og positivt arrangement hvor flere fremstående personer fra flere afrikanske land, FN mm. fikk sagt sitt budskap og erklært at de vil kjempe for at personer med albinisme skal ha menneskerettigheter som alle andre.

FNs representant
FNs representant
Kenya representant / fotomodell
Kenya representant / fotomodell
Under The Same Sun v/Peter Ash
Under The Same Sun v/Peter Ash
Antoine Glikson er toastmaster for sammenkomsten på ettermiddagen hos Open Society Foundations
Antoine Glikson er toastmaster for sammenkomsten på ettermiddagen hos Open Society Foundations