Du er her: Albinisme» Nyheter og artikler

Nyheter og artikler

Kategori: 2014
onsdag 2. april 2014

Invitasjon guidet tur til Botanisk Hage


Påmeldingsfristen er onsdag 30. april. Påmelding til lk.oslo@blindeforbundet.no eller tlf. 23215000 i løpet av onsdag 30. april.

Beste hilsen, Ellen Henriette Suhrke og Blindeforbundet

Vi inviterer til en taktil omvisning i Botanisk Hage på Tøyen i Oslo fredag 2. mai kl 11.00. Oppmøte ved hagens hovedinngang kl 10.45.
Omvisningen er gratis og vil vare i cirka en time. Etter omvisningen er det mulig å i fellesskap nyte medbrakt lunsj i hagen.
Det vil være noen ledsagere med men dersom du ønsker en til en ledsager anbefaler vi at du inviterer en venn/venninne med deg.
Turen til Botanisk hage arrangeres av billedkunstner Ellen Henriette Suhrke. Hun vil også under omvisningen forespørre mulighet for filming av hender som berører. Dette fordi hun skal lage en «sanselig dokumentar». Det er også mulig å reservere seg mot dette. Påmelding til 
lk.oslo@blindeforbundet.no eller tlf. 23215000 i løpet av onsdag 30. april. 

Om omvisningen:
Gartner Anne Finnanger vil gi en omvisning i hagens to veksthus: Victoriahuset og Palmehuset.
Under omvisningen vil det oppfordres til å lukte, berøre og smake på utvalgte planter. 
Victoriahuset viser planter fra tropisk og subtropisk miljø. Victoria-vannliljen fra Amazonas okkuperer en sirkulær dam i husets midtparti. Rundt dammen dyrkes viktige tropiske nytteplanter som papaya, kanel, papyrus, sukkerrør, bomull, kakao, ris, vanilje og ingefær. 
I Epifyttrommet finnes eksotiske og epifyttiske orkideer, i tillegg til kannebærere og planter fra ananasfamilien og en verdifull samling av sanktpaulia fra Afrika. 
Palmehuset inneholder planter fra områder med tropisk-subtropisk klima, middelhavsklima og ørkenklima, fordelt over tre ulike rom.
Evolusjonsrommet huser blant annet en samling av konglepalmer og trebregner, samt utvalgte plantefossiler fra Geologisk Museum. 
I 
Ørkenrommet finnes kaktus, vortemelk, "levende stein", aloe, agave og andre grupper av planter som er tilpasset et tørt miljø. 
Middelhavsklimarommet inneholder nytteplanter fra Middelhavsområdet, som oliven, appelsin, eukalyptus, fiken, te og korkeik.