Du er her: Albinisme» Nyheter og artikler

Nyheter og artikler

Kategori: 2013
søndag 20. januar 2013

MEDLEMSSAMLING 2013 -


MEDLEMSSAMLING 2013
Fredag 15. - søndag 17. mars rica hotell Dyreparken, Kristiansand
"GRENSELØSE MULIGHETER!"

Årets høydepunkt for NFFA er alltid medlemssamlingen. Denne gang møtes vi i Kristiansand. Rica Hotell Dyreparken ligger ikke langt fra flyplassen, så det blir en kort drosjetur, evt buss fra fly til hotell. Jeg tror mange husker hvor bra vi hadde det på dette hotellet i 2010 – og ikke minst det flotte lekerommet for barna! Hotellet har bygd om rommene siden vi var der sist, så det skal være bedre plass nå.

 

Litt om innholdet i programmet:

Hovedtemaet for samlingen blir FYSISK AKTIVITET. Vi tar opp temaet fra ulike vinkler. Vi får spennende besøk og vi snakker med noen fra NFFA sine egne rekker, ut fra hva de har opplevd og erfart som kan inspirere oss andre. Kanskje det mest spennende blir å møte Kjersti Lium fra TV-programmet Ingen grenser. Hun skal fortelle om den store opplevelsen det var å være med på den krevende turen opp på Snøhetta – og at det nesten ikke er grenser for hva vi mennesker greier, uansett forutsetninger! Kjersti er med oss hele helgen.

Vi får besøk fra Beitostølen Helsesportsenter også. De kommer søndag og forteller om alle aktivitets- og sportsmulighetene som finnes for barn, ungdom og familie.

Vi kan ikke ha en medlemssamling uten å sette av tid til å se og høre om hjelpemidler. Denne gang fokuserer vi på moderne IKT, og at det er grenseløse muligheter! Vi får presentasjon fra et prosjekt der man har jobbet med bruk av iPad for synshemmede. Dette blir kjempeinteressant kanskje særlig for de store barna og ungdommene!

Vi vil gjerne oppfordre foreldre til å motivere store barn og ungdommer til å være med på de delene av programmet som er aktuelt for dem. Vi har med vilje satt opp poster i programmet som dekker en målgruppe som er mer enn foreldre. Særlig dette om IKT blir interessant. Men også å høre og møte Kjersti Lium, og se bildene fra turen hun var på.

Parallelt med programmet i møtesalen, blir det aktiviteter for både små og større barn. Det er Blindeforbundets Barne- og ungdomsavdeling som har ansvaret for denne delen, og de sender flere av sine aktivitører, som skal være med hele helgen!

 

Dyreparken:

En del av programmet blir tur i Dyreparken, for hele familien lørdag ettermiddag, og kanskje også for barna alene noe av søndag formiddag. Ikke alle detaljer er avklart. Men NFFA dekker alle kostnader for besøket i Dyreparken.

Husk gode uteklær til alle.

Vi trenger spesielt å vite dersom du ikke skal være med. Få det derfor med på påmeldingskjemaet...

 

Reise:

Bestill gjerne flybilletter med det samme! Det er flere avganger å velge mellom.

Det går også tog til Kristiansand. For eksempel: Fra Oslo fredag kl 11 eller 13.30. Tilbake søndag kl ca 16 eller 18. Det tar litt over 4 timer fra Oslo.

Hvis bil blir løsningen for deg, betaler NFFA 3,00 kr pr km. og kr 0,70 i tillegg pr voksen person.Ta gjerne familiemedlemmer med på medlemssamlingen. Meld dem inn i NFFA, de får da samme prisvilkår som alle andre medlemmer. Men de må meldes inn, og betale medlemskontigent, før samlingen.
(200 kr for personlig medlemskap, 300 kr for en familie med samme adresse, dvs et ektepar og evt barn)
Ta kontakt med Jarle (kasserer@albinisme.no) for innmeldinger.<br /